Volksuniversiteit Meppel/Steenwijkerland
Cursuscode: 10310

Maak je eigen zilveren sieraad

Maak je eigen zilveren sieraad
Cursuscode: 10310

'Maak je eigen zilveren sieraad' is een 4 uur durende workshop waarbij de deelnemers behalve een gezellige tijd ook nog hun eigen zilveren sieraad mee naar huis nemen.

Kneedbaar zilver – ook wel Art Clay Silver genoemd - ziet eruit als gewone klei, het voelt ook ongeveer zo, het is even plastisch. Je kan er elke vorm aan geven die je wilt door te boetseren, uitrollen, modelleren, drogen, vijlen, enz.
Dit geeft ontzettend veel mogelijkheden bij het maken van je eigen sieraad.

Denk bijvoorbeeld aan een hanger, een ring of oorbelletjes. In deze workshop maken we eerst een ontwerp in oefenklei. Daarna starten we met de zilverklei. De werkstukken worden tijdens de les afgebakken, zodat ze direct die middag mee naar huis genomen kunnen worden.

Voor deze start-workshop is geen voorkennis nodig.
Creativiteit is handig, maar zeker niet vereist; er kan ook gebruik worden gemaakt van sjablonen en malletjes.

Zilverklei is gemaakt van fijn zilverstof gemengd met een organisch bindmiddel en water en bestaat, na het verhitten in de oven op minstens 700° C, uit 99,9 % zilver. Het water is eruit verdampt bij het drogen en het bindmiddel is verbrand in de oven. Men noemt het zilver"klei" omdat het zo kneedbaar is als klei. Zilverklei is 3 keer zwaarder dan gewone klei en is niet giftig.

Bij de cursusprijs is inbegrepen: de oefenklei en 10 gram zilverklei. Eventuele verdere fournituren of extra zilverklei die je wilt gebruiken brengen wel meerkosten met zich mee.

In de cursusprijs is €45,00 materiaalkosten inbegrepen!

 

Zaterdag 17 februari 2018
1 workshop van 4 uur aanvangstijd 13:00
Prijs: € 76,50
Mw. I. (Ingeborg) Sturre
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)
13:00 - 17:00
Locatie: VUSO (klik hier voor de adres gegevens)
I. (Ingeborg) Sturre
I. (Ingeborg) Sturre