VUSO Meppel/Steenwijkerland/Westerveld

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 10601

Kopstukken uit de kunst

Kopstukken uit de kunst
Cursuscode: 10601

Lezingen reeks met als thema:

Kopstukken kunstgeschiedenis

Grote namen uit de kunst kent iedereen. Maar waarom noemen we Michelangelo in één adem met de Renaissance? Wat betekende het conceptualisme van Duchamp voor de Moderniteit? En waarom veroorzaakt Jeff Koons telkens weer zo'n ophef?

Deze serie gaat over die grote namen. Wie ze zijn, wat ze deden en welke blijvende invloed ze hebben. Kunsthistorica en -recensente Renske Bakker praat u in deze cursus helemaal bij!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Jheronimus Bosch

Michelangelo Buonarotti

El Greco

Johannes Vermeer

Peter Paul Rubens

Gian Lorenzo Bernini

Jacques-Louis David 

Eugène Delacroix

Marcel Duchamp

Jeff Koons

Vrijdag 4 oktober 2019
10 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 166,50 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. R. (Renske) Bakker

Boeken n.v.t.

9:30 - 11:30
Locatie: Het Torennest (hoofdlocatie VUSO) (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
R. (Renske) Bakker
R. (Renske) Bakker
Mijn naam is Renske Bakker. Sinds een jaar of zes doceer ik op freelance-basis kunstgeschiedenis bij verschillende instellingen op het gebied van cursusonderwijs. Dit doe ik al even lang met erg veel plezier, niet in het minste omdat het zulk een prettige doelgroep is. Naast deze werkzaamheden schrijf ik voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden als kunstrecensent en ben ik betrokken bij verschillende projectorganisaties, onder welke het platform voor hedendaagse beeldende kunst VHDG, de Nacht van de Filosofie Fryslân en als bestuurslid van het Grafisch Atelier Leeuwarden. Met als achtergrond een opleiding in de beeldende kunst en het doorlopen van een aantal jaar Wijsbegeerte aan de RuG, heb ik mijzelf ontwikkeld tot een veelzijdig beschouwer van kunst. In de hoofdlijnen van mijn verhaal, of dit nu de oude grieken of moderne beeldhouwkunst betreft, of iets geheel anders, zal ik altijd veel aandacht besteden aan enerzijds de motivaties van de kunstenaar, anderzijds de brede maatschappelijke en filosofische context van het kunstwerk.