VUSO Meppel/Steenwijkerland/Westerveld

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 10601

Kopstukken uit de kunst

Kopstukken uit de kunst
Cursuscode: 10601

Lezingen reeks met als thema:

Kopstukken kunstgeschiedenis

Grote namen uit de kunst kent iedereen. Maar waarom noemen we Da Vinci in één adem met de Renaissance? Kon het Modernisme wel verder zonder Cézanne? En waarom verschijnt een kunstenaar als Damien Hirst met grote koppen in de krant?

Deze serie gaat over die grote namen. Wie ze zijn, wat ze deden en welke blijvende invloed ze hebben. Kunsthistorica en -recensente Renske Bakker praat u in deze cursus helemaal bij!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Leonardo da Vinci en de Renaissance

Rembrandt en de Gouden Eeuw

Francisco Goya en de Romantiek

Paul Cézanne en de Moderniteit

Pablo Picasso en het Kubisme 

Henri Matisse en het Fauvisme

Marcel Duchamp en de DADA

Damien Hirst en de YBA’s

Vrijdag 9 november 2018
8 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 131,00
Mw. R. (Renske) Bakker
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)
9:30 - 11:30
Locatie: VUSO (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
R. (Renske) Bakker
R. (Renske) Bakker
Mijn naam is Renske Bakker. Sinds een jaar of zes doceer ik op freelance-basis kunstgeschiedenis bij verschillende instellingen op het gebied van cursusonderwijs. Dit doe ik al even lang met erg veel plezier, niet in het minste omdat het zulk een prettige doelgroep is. Naast deze werkzaamheden schrijf ik voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden als kunstrecensent en ben ik betrokken bij verschillende projectorganisaties, onder welke het platform voor hedendaagse beeldende kunst VHDG, de Nacht van de Filosofie Fryslân en als bestuurslid van het Grafisch Atelier Leeuwarden. Met als achtergrond een opleiding in de beeldende kunst en het doorlopen van een aantal jaar Wijsbegeerte aan de RuG, heb ik mijzelf ontwikkeld tot een veelzijdig beschouwer van kunst. In de hoofdlijnen van mijn verhaal, of dit nu de oude grieken of moderne beeldhouwkunst betreft, of iets geheel anders, zal ik altijd veel aandacht besteden aan enerzijds de motivaties van de kunstenaar, anderzijds de brede maatschappelijke en filosofische context van het kunstwerk.