VUSO Meppel/Steenwijkerland/Westerveld

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 31005

Sprezzatura, Italiaanse schilderkunst

Sprezzatura, Italiaanse schilderkunst
Cursuscode: 31005

Deze zomer  en  najaar staat het Drents Museum in het teken van de ongekende schoonheid en kwaliteit van de 19de-eeuwse Italiaanse schilderkunst. Van 2 juni tot en met 3 november 2019 komen voor de tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) werken van kunstenaars als Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini en Giacomo Favretto naar Assen. De schilderijen zijn voornamelijk afkomstig uit prominente Italiaanse museale collecties. Een groot deel is nog niet eerder vertoond.

De tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) vormt het derde deel in de tentoonstellingenreeks 'Kunst rond 1900 in internationaal perspectief', waarin het Drents Museum Europese kunstenaarsgroepen uit de late negentiende, vroege twintigste eeuw presenteert.

Woensdag 25 september 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 8,50
Mw. L. (Lisette) le Blanc

Boeken n.v.t.

19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Meppel (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
L. (Lisette) le Blanc
L. (Lisette) le Blanc
Lisette le Blanc is kunsthistoricus . Zij geeft lezingen en cursussen aan diverse instellingen en besloten groepen. Zij organiseert culturele reizen ( www.lisetteleblanc.nl) . Als conservator is zij verbonden aan het Flipje en Streekmuseum in Tiel.