VUSO Meppel/Steenwijkerland/Westerveld

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 11005

Hoogtepunten van de Russische schilderkunst

Hoogtepunten van de Russische schilderkunst
Cursuscode: 11005

"Welk Russisch kind is niet opgevoed met de beroemde schilderijen van de Tretjakov-galerij, het museum voor Russische kunst in Moskou? Tijdens deze lezing maakt u onder de bezielende leiding van Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar een virtuele reis langs de belangrijkste topstukken. U krijgt een goed beeld van de roerige Russische geschiedenis en de mysterieuze Russische ziel.

Van prachtige historiestukken van Vaznjetsov en Soerikov tot de weidse landschappen van Polenov en Sjisjkin. Van de Russische Oriëntalistische sferen van Veresjagin tot de portretschilderkunst van Ivanov of Ilja Repin. Alleen laatstgenoemde kunstenaar heeft bekendheid gekregen in het westen, maar juist ook zijn tijdgenoten zijn stuk voor stuk Russische grootheden.

Waarom weten we in het westen zo weinig van deze schilderkunst? Vaak kennen we wel de westerse kopstukken uit de Hermitage maar gaan we voorbij aan de Russische meesters die in de Tretjakovgalerij in Moskou te zien zijn of in het Russisch museum te Sint-Petersburg. Dat het onterecht is dat we deze Russische schilders niet kennen, zult u na het bijwonen van deze lezing zeker met ons eens zijn."

Woensdag 28 november 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 8,50
Mw. Drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Steenwijk (klik hier voor de adres gegevens)
Drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar
Drs. M.T. (Marie-Thérèse) ter Haar