VUSO Meppel/Steenwijkerland/Westerveld

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 11010

Van 'Aalscholver tot Zoetwaterkwal'

Van 'Aalscholver tot Zoetwaterkwal'
Cursuscode: 11010

Ronald Messemaker (1969) is geboren in 's-Gravenhage en werkt sinds 1993 als boswachter in De Wieden. Zijn passie voor natuur werd hem al met de paplepel ingegoten. Het vogels kijken nam een ware vlucht toen hij op 14 jarige leeftijd lid werd van de Haagse Vogelbescherming.
Zijn interesse in fotograferen kwam tijdens het reizen. Vele landen werden bezocht om zo veel mogelijk vogelsoorten waar te nemen. Het op de gevoelige plaat vastleggen gaf daarbij een extra dimensie.
Vele dia-avonden die met 'lotgenoten' werden gehouden zijn onvergetelijk.

De overgang naar het digitale tijdperk was even wennen. Tot op de dag van vandaag heeft hij geen spijt gehad om de switch van analoog naar digitaal te maken.

De Wieden, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden beslaat ongeveer 6500 ha.
Dit weidse landschap met z'n hooilanden, kolkjes, trekgaten, rietvelden en moerasbos maken dit landschap voor Ronald een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Het voornaamste doel is om bewoners, natuurwerkgroepen en recreanten bewust te maken van al dat wonderschone dat om hen heen te vinden is. En dus het beschermen waard is.

De lezing van “Aalscholver tot Zoetwaterkwal” laat vele aspecten van dit bijzondere moerasgebied zien. Startend met de winter en eindigend met de winter zullen vele landschappen en dieren de revue passeren.

In oktober 2016 kwam het boek “Vogels van het Nationaal Park Weerribben-Wieden” uit als mede auteur heeft hij ook veel beeldmateriaal voor dit prachtige boek aangeleverd.

Het boek is op deze avond te koop voor 27,50€, (ledenprijs NM 22,50€)

Dinsdag 25 februari 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 8,50
Mw. R. (Ronald) Messemaker

Boeken n.v.t.

19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Steenwijk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Ronald) Messemaker
R. (Ronald) Messemaker
Ronald Messemaker (1969) is geboren in 's-Gravenhage en werkt sinds 1993 als boswachter in De Wieden. Zijn passie voor natuur werd hem al met de paplepel ingegoten. Het vogels kijken nam een ware vlucht toen hij op 14 jarige leeftijd lid werd van de Haagse Vogelbescherming. Zijn interesse in fotograferen kwam tijdens het reizen. Vele landen werden bezocht om zo veel mogelijk vogelsoorten waar te nemen. Het op de gevoelige plaat vastleggen gaf daarbij een extra dimensie. Vele dia-avonden die met 'lotgenoten' werden gehouden zijn onvergetelijk. De overgang naar het digitale tijdperk was even wennen. Tot op de dag van vandaag heeft hij geen spijt gehad om de switch van analoog naar digitaal te maken.