VUSO Meppel/Steenwijkerland/Westerveld

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 10413

Meditatie

Meditatie
Cursuscode: 10413

Een meditatiecursus hoeft niet lang te duren want de techniek van meditatie is uiterst eenvoudig. Toch raken veel mensen teleurgesteld in hun verwachtingen en stoppen vroegtijdig met oefenen. Dat is jammer, want meditatie kan het leven rustiger en eenvoudiger maken. Inmiddels heeft de wetenschap dit ook onderschreven door velerlei onderzoeken.

In deze cursus richten we ons vooral op kalmte meditatie. Deze meditatievorm brengt onze geest, of mind, tot rust. Maar in de meditatie loopt ook iedereen tegen verschillende belemmerende obstakels op die tot de bovengenoemde teleurstelling leiden. In de cursus wordt ingegaan op deze belemmerende obstakels en hoe deze om te buigen, zodat de kwaliteit van de meditatie verhoogd wordt.

Natuurlijk mediteren we veel op kalmte, maar zullen ook andere meditatievormen doen. Bij de cursus hoort cursusmateriaal wat behulpzaam is bij het zelfstandig oefenen van meditatie.

De cursus is ook uitermate geschikt voor mensen die een mindfulness training hebben gevolgd en hun vaardigheden weer wat aan willen scherpen.

De cursus wordt gegeven door Rikkie Postema – o.a. gecertificeerd mindfulness- en meditatie trainer.

Dinsdag 5 november 2019
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 34,00 plus € 6,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. R. (Rikkie) Postema
19:30 - 21:00
Locatie: Het Torennest (hoofdlocatie VUSO) (klik hier voor de adresgegevens)
R. (Rikkie) Postema
R. (Rikkie) Postema